Basis SEO-tips voor elke zzp’er

Nederland telt op het moment ruim 800.000 fulltime zzp’ers, een aantal dat nog altijd groeit. Het is dus belangrijk dat je als zzp’er opvalt tussen die grote menigte. Daarom geven we jou een aantal basis SEO-tips die bijdragen aan de vindbaarheid van jouw website.

 

SEO is een afkorting voor ‘search engine optimization’, wat inhoudt het optimaliseren van zoekmachines. SEO wordt per pagina, post, artikel en bericht ingezet om de zoekmachine optimaal jouw pagina, post, artikel of bericht te laten indexeren. Wanneer dit niet goed lukt, heeft het grote gevolgen voor de vindbaarheid van de website.


Gebruik Keywords

Bij de teksten die je plaatst in de content is het van belang dat deze zo SEO vriendelijk mogelijk zijn. Het is dus belangrijk om de juiste keywords te gebruiken. Dit zijn woorden die men invult in de zoekmachines. Bepaal dus voor jezelf wat de belangrijkste zoektermen en keywords zijn waarop jouw website gevonden kan worden. Wanneer dit op een juiste wijze wordt ingezet, zal je website hoger kunnen eindigen in de zoekresultaten van zoekmachines als bijvoorbeeld Google, Yahoo of Bing. Het is handig hiervoor de Google Zoekwoordplanner te gebruiken die nuttige informatie en relevante zoekwoorden aangeeft, inclusief de maandelijkse zoekopdrachten hiervoor.


META-Description

Onder de URL van jouw website in de zoekpagina vind je een zin die dient als de “META Description”. Deze zin is een samenvatting die zoekers vertelt over wat ze kunnen vinden op jouw website. Het is belangrijk dat de META description boeiend is en waarheidsgetrouw, zodat het aantrekkelijker wordt voor de zoeker om nou juist op de link van jouw website te klikken. Je kan deze nog meer in de verleiding brengen door de zin af te sluiten met een wervende ‘call to action’. Voorbeelden van een goede call to action zijn:
– Meer weten? Klik hier.
– Meer informatie op de website.
– Gratis verzending – morgen in huis
– Etc.


Backlinks

Links naar jouw website zijn essentieel voor een hoge positie in zoekmachines. Backlinks zijn verwijzingen op andere sites naar jouw website. Wanneer men waarde hecht aan de content die op jouw website wordt  geplaatst, is men sneller geneigd om een link van jouw site op hun eigen pagina te plaatsen. En omdat zoekmachines de beste websites voor hun zoekers willen aanbieden, verschijnen populaire websites hoger in de zoekresultaten. Het is dus belangrijk dat je zorgt voor kwaliteit in de content die je plaatst, om zo het aantal backlinks en dus het aantal bezoekers van je website te verhogen.

 

Het is dus van belang de zoekmachines een handje te helpen, om ervoor te zorgen dat je de concurrentie altijd een stapje voor bent.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *