4 Handige apps voor de zzp’er

Als zzp’er ben je constant bezig met alle facetten van je bedrijf. Van de planning en administratie tot het regelen van de marketing. Af en toe is het lastig om met alles rekening te houden. Gelukkig zijn er talloze apps voor zowel Android als iOS die je heel eenvoudig kunnen helpen met de dagelijkse taken. Het aanbod van apps is echter zó groot dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we 4 handige (gratis) apps voor je op een rijtje gezet.

 

Hootsuite

We weten het allemaal: geen marketing, géén klanten. En zonder klanten heb je natuurlijk geen bedrijf. Social media wordt steeds vaker gebruikt als marketing tool om potentiële klanten aan te trekken. Hootsuite helpt bij het afstemmen en doelmatig beheren van verschillende social media platformen, door middel van een duidelijk overzicht.

Hootsuite bied je de mogelijkheid om één bericht op alle platforms tegelijk te plaatsen. Daarnaast is er de optie om berichten in te plannen. Zo hoef je hier niet aan te denken terwijl je bezig bent met de dagelijkse taken. Kortom, Hootsuite is de ultieme basis voor de inzet van social media als marketing tool.

Download op iOS of Android

 

Evernote

Als zzp’er heb je veel aan je hoofd. Elke dag ben je in de weer met afspraken, facturen versturen, telefoontjes plegen noem het maar op. Af en toe heb je het zelfs zo druk, dat er wel eens iets wordt vergeten. Evernote is een digitaal notitieboek die het mogelijkheid maakt om alles wat je maar wilt op te slaan.

Of je nou een freelance ontwerper bent die inspiratiebronnen verzamelt of consultant die zijn klantenbasis geordend wilt hebben, Evernote kan je hier allemaal mee helpen. Voeg foto’s, geluidsopnames of bijlagen toe aan je notities en sla dit allemaal op één plek op. De app synchroniseert de notities met al je apparaten zodat je altijd alles bij de hand hebt. Geef jezelf meer rust en gebruik Evernote.

Download op iOS of Android

 

HoursTracker

Vaak werk je als zzp’er aan meerdere opdrachten tegelijker tijd. Dit maakt het lastig om bij te houden hoeveel tijd je aan welke opdracht besteedt. HoursTracker houdt exact de gewerkte uren en verdiensten voor je bij, doormiddel van een in- en uitkloksysteem. Mocht je de tijden willen aanpassen, bijvoorbeeld wanneer je onregelmatigheidstoeslag krijgt, dan is dat ook nog mogelijk.

Kies tussen een dag, week of maand overzicht, zodat je een indruk krijgt hoeveel tijd je aan een opdracht hebt besteedt. Loon periodes worden automatisch berekend, inclusief overuren en een indicatie van het netto loon. HoursTracker is een must have voor de zzp’er.

Download op iOS of Android

 

Dragon Dictation

Dragon Dictation is een gebruiksvriendelijk spraakherkenningprogramma. Spreek een sms- of e-mailbericht in en zie deze direct terug op je mobiele telefoon. De app is dus perfect voor de reizende zzp’er die elke dag uren in de auto zit. Zo hoef je de auto nooit meer langs de weg te zetten voor het versturen van een bericht en de multitaskers riskeren geen kans op boetes. Dus ben je veel onderweg, gebruik Dragon Dictation.

Download op iOS of Android

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *